OM OSS

SMÖRJMEDEL
OCH MER DÄRTILL!

Cargo Oil AB är ett svenskt, privatägt bolag som tillverkar och tillhandahåller ett heltäckande sortiment av kvalitativa smörjmedel.

Vi erbjuder även ett brett sortiment av rengöringsmedel, handtvålar, rostskydd, absorbenter, metallbearbetningsvätskor, tillbehör, m.m.

Våra säljare finns över hela landet och besöker dig gärna för att ge bästa möjliga service och support. Vi lyssnar alltid på dina önskemål och gör vårt bästa för att uppfylla dessa.

Kontakt oss så får du veta mer.

CARGO OIL I VÄRLDEN

Huvudkkontoret ligger i Partille och hemmamarknad är i första hand Sverige & Norden men verksamheten sträcker ut sig över Europa och världen med tillverkning, återförsäljare och direktexport.

 

Vi är dessutom marknadsledande i Skandinavien på livsmedelsanpassade smörjmedel med ett produktsortiment som täcker alla typer av applikationer inom t.ex. livsmedelsproduktion, bryggeri, medicinteknik och läkemedelstillverkning.

 

Vårt framgångsrika livsmedelsprogram exporteras bl.a. till Norge, Island, Australien och Nya Zeeland.

FÖR OSS ÄR KVALITET OCH MILJÖ NATURLIGT

Vi är miljöcertifierade enligt ISO 14001 och har ett flertal produkter registrerade på SPs lista Ren Smörja.

Vi är certifierade enligt ISO 9001 sedan januari 2003, och hela vår personal är involverade i kvalitetsarbetet. Detta tryggar en konstant förbättring av vårt företag, våra tjänster och produkter.

Sedan 2008, så är vi även certifierade i enlighet med ISO 21469, vilket specificerar hygienkrav för framtagning, tillverkning, användning och hantering av livsmedelanpassade smörjmedel.

LYSSNA, LÄR & LEVERERA

Allt sedan 1982 då Hans Jönsson startade sin första tillverkning, över en gasspis på sitt kontor i Partille, har drivkraften varit att lyssna på kunden. Att lära sig kundens behov och slutligen leverera en lösning.

Under mer än 45 år senare kan vi räkna till över 220 egenutvecklade smörjmedel för tusentals olika applikationer. Vår strävan att placera kunden främst har placerat oss där vi är idag. I den ledande positionen.

 

När andra bolag i branschen får allt längre mellan produktion och kund väljer vi istället att utöka vår produktion lokalt. En ny produktionsanläggning med utökade resurser för produktion och fyllning stod klar 2015 och vi fortsätter satsa på framtiden